Steengoed jaar voor Tichelwaark Rohaan

Het bestuur van Tichelwaark en Theeschenkerij Rohaan kijkt tevreden terug op een prachtig 2017. Samen met onze vrijwilligers en de cliënten van Aveleijn hebben we tal van activiteiten ondernomen. Gastvrijheid, zorg voor anderen en culturele verdieping stonden hierbij telkens centraal.   

Tijdens ieder seizoen heeft Tichelwaark Rohaan wat te bieden. Zo is het in de wintermaanden in de droogschuur (museum) heerlijk toeven rondom de speksteenkachel. Op zomerse dagen is het terras een ideale tussenstop voor fietsers en wandelaars op de Kerkepaden-Tichelroutes die in het gebied liggen. Onder het genot van een kop thee of koffie met wat lekkers hebben zij een weids uitzicht over het, ietwat, glooiende landschap; met grazende schapen en paarden op de achtergrond.

Gedurende het afgelopen jaar zijn honderden bezoekers door onze vrijwilligers rondgeleid in het museum en bijgepraat over het ambacht van deze streek. Het museum stelt verschillende soorten tegels en keramiek tentoon waarbij het proces van stenen bakken wordt uitgelegd. Nadat Tichelwaark in 2014 is geopend, nemen de bezoekers ieder jaar toe. Daar zijn we trots op.

 

logo-rohaan-groot.png

In de theeschenkerij, die aan het museum verbonden is, werken cliënten van de naburige zorgorganisatie Aveleijn met passie en plezier om het de bezoekers naar het zin te maken. Dit zijn voorbijgangers, toeristen of gewoon streekgenoten die gezellig komen buurten. Iedereen is welkom. Ook studieclubs en verenigingen maakten in 2017 regelmatig van onze locatie gebruik. Bijvoorbeeld om een vergadering te combineren met een culturele uitstap. Ook scholen weten ons inmiddels te vinden voor een excursie. Na afloop even rondsnuffelen in onze winkel, met eigen gemaakte producten, mag dan natuurlijk niet ontbreken.

Last but not least zijn we erg blij met de diensten die onze 2 Friesche paarden en hun koetsiers hebben verricht. In de zomermaanden organiseren we wekelijks huifkartochten waar vooral toeristen op af komen. Een heerlijke manier om het Twentse landschap op een ouderwets ontspannen manier te bekijken.

Zowel het bestuur van Tichelwaark, als de cliënten en begeleiders van Aveleijn, kijken tevreden terug op het afgelopen jaar. Hopelijk wordt 2018 net zo’n jaar. We heten u graag welkom in Tichelwaark en Theeschenkerij Rohaan.  

Namens het bestuur van Tichelwaark en Theeschenkerij Rohaan


Droogschuur Rohaan Tichelweg

Tichelweg 4
7475 MZ Markelo

Telefoon: 06 20 20 39 41
E-mail: info@tichelwaarkrohaan.nl